Wednesday, December 13, 2006

Lucia


Så var det Lucia dags igen. Ännu ett spektakel som för mig passerar förbi med en axelryckning. Visst det kan vara rätt fint om det är en stor kör som sjunger men när det består av 7-8 stackars små satar som försöker pipa fram Sankta Lucia så blir det hela lite tamt.

När jag ser ett Lucia tåg så förundras jag jämnt över hur vuxna män kan klä ut sig i en klänning, ta på sig en dumstrut och hålla en träpinne med en stjärna på. Ser inte det stora med att springa runt som någon slags ku kux klan surrogat och predika att Staffan var en stalledräng. Visst om personen i fråga är 6 år så går det väl an men som trettiårig man göra detta får en att tacka gudarna att man föddes med lite självrespekt.
Fast prat om självrespekt skall väl inte komma från en 30 årig kille som spelar fotboll i ett division 6 lag som förra säsongen endast vann en match.
Nä dags att återgå till Word skrivandet så man blir lite munter.

1 comment:

Thomas Carlsson said...

Äh, ditt gamla neggo. Du har missat själva grejen med det här. Det gäller att hinka glögg tills dess att man häver ur sig obegripliga saker som "natten går tunga fjät."

Alltså... vafan är ett fjät? Och varför går det tungt?